Agenda Waas en Dender


Locatie: de voordrachten gaan door in Het Gildenhuis, Kaaistraat 10 in 9140 Tielrode. We starten om 20u.

Contact: Johan De Baere, tel. 0473 215760, waasendender@vvpv.be
Betalingen op rekeningnr. BE75 7340 3362 4451 van VVPV Waas en Dender.
Vrijdag 13 januari 2023 wensen we elkaar een gelukkig nieuwjaar op deze eerste bijeenkomst in 2023 en blikken we terug op 2022.
De formule zal er wellicht anders uitzien dan vorige jaren maar meer daarover in onze nieuwsbrief.


Vrijdag 17 februari komt Guy Windels ons alles vertellen over Narcissen.
Narcissen worden in de herfst geplant en de bloemen bloeien in de late winter of het vroege voorjaar. Er zijn duizenden soorten narcissen. De traditionele narcisbloem kan opvallend geel of wit zijn, met zes bloembladen en een trompetvormige centrale corona, maar er zijn tegenwoordig veel gecultiveerde variëteiten (cultivars), mocht je zin hebben om te experimenteren met een meer exotische dubbele, gefranjerde of tweekleurige narcis. Narcissen zijn geschikt om tussen heesters, in een border of zelfs in potten te planten. We houden vooral van narcissen in een bostuin en in grote bosjes. Narcissenbloemen kunnen ook binnen worden geforceerd om de wintermaanden op te vrolijken en ze zorgen voor geweldige lente-snijbloemen.


Vrijdag 17 maart stelt Marc Vermeulen ons zijn nieuwste boek De Rozenweide voor.
De voordracht zal niet gaan over de klassieke rozentuin, maar over nieuwe perspectieven voor het gebruik van rozen in een natuurlijke toepassing. De kleurrijke rozen worden gecombineerd met doorlevende grassen en vaste planten, waardoor ze beter worden opgenomen in de gehele plantencombinatie. Grassen hebben het voordeel dat de tuin na de bloei niet stilvalt maar juist levendig wordt door de wuivende grashalmen in de wind. Sommige rozen remonteren en geven een tweede bescheiden bloei, andere rozenstruiken vormen na de bloei mooie bottels die de tuin in het najaar laten opleven.
Marc Vermeulen begeleidt je in de zoektocht naar mooie combinaties met rozen, de ideale plant in tijden van een veranderend klimaat, want rozen kunnen goed tegen de droogte.Al onze activiteiten worden gerealiseerd met de steun van de Vlaamse Overheid