Agenda Pajottenland


Locatie: Westrand Cultuurcentrum, Kamerijklaan 46 te 1700 Dilbeek, lokaal 304.
Er is parkeergelegenheid voor het gebouw. Binnen gaan via de hoofdingang, dan het bord 'Vergaderzalen' volgen en via lift of trap naar de derde verdieping. Bij het verlaten van de lift naar rechts: lokaal 304 is op het einde van de gang.

Contact: Martine Callaert, tel. 0495 500088, pajottenland@vvpv.be
Betalingen op rekeningnr. BE12 7340 2295 8592 van VVPV Pajottenland.

Inschrijvingen: voor elke activiteit apart via pajottenland@vvpv.be of bij Martine Callaert, telkens na het verschijnen van de maandelijkse nieuwsbrief met meer details.
Deze reis is volgeboekt!
Op zaterdag 3 juni en zondag 4 juni:tweedaagse reis naar Twente.
Onze eerste stop houden we in De Walburgtuinen in Nuenen. Nadien volgt Olgarden. De kwekerij Fahner en 't Plantzoentje staan die dag verder op het programma.
We dineren en logeren opnieuw in een Van der Valck hotel nl. het Theaterhotel in Almelo.
Na het uitgebreide ontbijt bezoeken we op zondag 4 juni eerst de kwekerij het Jagertjeshof en nadien het Haarboershof. Na de lunch genieten we van een prachtig decor in Mariënheem, een beeldentuin met een aangelegde tuin van 3ha.


Zaterdag 16 september bezoeken we de tuin van Stijn Stappaerts om 14u in de Karrestraat 1 te 9800 Astene, een landelijk dorp tussen Deinze en Gent.
Stijn zal ons gepassioneerd rondleiden gedurende een 2-tal uren. Hij is al meer dan 20 jaar actief in de Botanische tuinen, eerst 15 jaar in Gent en de laatste 7 jaar in Meise. Als nevenactiviteit is hij 15 jaar tuin-aannemer voor de aanleg van zwemvijvers en daaruit voortvloeiend heeft hij een kleinschalige plantenkwekerij en een privé verzameltuin van een 1200 m² groot.
Enkele belangrijke planten : Arbutus unedo, Quercus suber, Luma apiculata, Eucalyptus, palmen, Lagerstroemia indica. Ook belangrijke collecties van Nymphaea, botanische dahlia, winterharde Begonia, Pyrrosia, Amorphophallus en Araceae. Plantenverkoop ter plaatse volgens aanbod van het seizoen. We sluiten af met een drankje. Vervoer met eigen wagen.
Inschrijvingen bij Martine Callaert, na het verschijnen van de maandelijkse nieuwsbrief.Al onze activiteiten worden gerealiseerd met de steun van de Vlaamse Overheid