logo-achtergrond

Agenda Pajottenland


Locatie: Westrand Cultuurcentrum, Kamerijklaan 46 te 1700 Dilbeek, lokaal 304.
Er is parkeergelegenheid voor het gebouw. Binnen gaan via de hoofdingang, dan het bord 'Vergaderzalen' volgen en via lift of trap naar de derde verdieping. Bij het verlaten van de lift naar rechts: lokaal 304 is op het einde van de gang.

Contact: Martine Callaert, tel. 0495 500088, pajottenland@vvpv.be
Betalingen op rekeningnr. BE12 7340 2295 8592 van VVPV Pajottenland.Op zondag 31 juli om 14u30 brengen we een bezoek aan de tuin van onze leden Lieve en Herman in Lieve's Garden. Bosstraat, 68b, 1742 Ternat (deelgemeente Sint Katherina Lombeek) - site:lievesgarden.wordpress.com
Lieve's Garden is een sfeervolle romantische cottagetuin met 17 borders en kamers op kleur. Meer dan 560 verschillende vaste planten, 130 verschillende heesters, 40 verschillende variëteiten rozen, 35 verschillende grassen en enkele eenjarigen. Er is ook een biologische moestuin, grassen- prairieborder, een 'secret' garden, grote insecten- en vlinderborder en 3 waterpartijen. Gezellige zithoekjes en tevens een paradijs voor vlinders, bijen, hommels, vogels, egels, kikkers en salamanders. Tentoonstelling schilderijen Kainabstract en uitleg over compostering.
Een mooie gelegenheid om mekaar te ontmoeten, spreek af om samen te rijden. Inkom en opbrengst van de verkoop van de plantjes zijn integraal voor het Consortium voor Oekraïne.
Voor deze activiteit moet NIET VOORAF INGESCHREVEN WORDEN!


Zaterdag 6 augustus verzamelen we om 9u45 aan de parking van het park Vordenstein in Schoten.
Het domein is 100 ha groot, met een prachtige oranjerietuin van 4 ha. Deze is ingedeeld ineen aantal voorbeeldtuinen, een vier seizoenentuin, moestuin, vijvertuin en een kruidentuin van topniveau (Cook and Herb). Rondleiding met gids van 10 -12u. Vrije lunch of picknick.
Om 14u15 bezoeken we de plantentuin De kleine Boerderij in Merksplas.
Deze bijzondere collectietuin bevat verzamelingen van hortensia's (nalatenschap van Harry van Trier), Agapanthus, magnolia's, pioenrozen, daglelies, bamboes, acers, fruitbomen, enz. Geleide wandeling en hierna kunnen we nog nagenieten in het tuincafé met terras.
Uitstap met eigen vervoer. Bijdrage: € 10 p.p.


Zaterdag 17 september: Omstreeks 11u15 bezoeken we de tuin Nevenst de Schoaper van Willy Dewulf in Blankenberge.
Dit is een bloemrijke romantische tuin met een visvijver en meer dan 400m bloemenborders op kleur: rood-geel-oranje, paars-bordeaux, blauw-wit, pastelkleuren en een warme- kleuren-border. Verder is er ook een zgn. Tuin van de toekomst,gelegen in de schaduw. Een berk zorgt voor welkome schaduw op warme dagen. De zone waar aangeplante bomen groter werden, heeft geleid tot een lagere beplanting vooral van schaduwplanten zoals Darmera en Rodgersia.
Omstreeks 13u komen we aan in de nabijgelegen Kwekerij Jan Sterken, gespecialiseerd in hydrangea's, hosta's en fruitbomen.
Rond 14u30u rijden we dan naar Brugge, waar we aansluiten voor de wandeling en viering van ons 30-jarig bestaan.
De prijs van het avondmaal, €50, te betalen op rek. nr. BE12 73402295 8592 van VVPV-Pajottenland. Opstapplaatsen: Huizingen, Dilbeek en Affligem. Picknick meenemen.
Inschrijvingen: voor elke activiteit apart via pajottenland@vvpv.be of bij Martine Callaert, regioverantwoordelijke, tel 0495/500.088 telkens na het verschijnen van de maandelijkse nieuwsbrief met meer details.Al onze activiteiten worden gerealiseerd met de steun van de Vlaamse Overheid