logo-achtergrond

Agenda Meetjesland


Locatie: onze binnenactiviteiten vinden plaats in Zaal Het Schooltje, Pastorijstraat 2 te 9940 Ertvelde..

OPGELET: Vanaf 2020 vergaderen we terug in Eeklo. Het Schooltje wordt in gebruik genomen door het secretariaat van het dekenaat Evergem. We vonden in Sparrenhof, Brugsesteenweg 183, 9900 Eeklo een nieuwe plek om te vergaderen.

Contact: Vera De Clercq, tel. 09 3443216, meetjesland@vvpv.be
Betalingen op rekeningnr. BE21 7340 2766 3803 van VVPV Meetjesland.
Zaterdag 16 november om 14u een lezing over (wilde) bijen, bijenvriendelijk tuinieren en natuurlijk vaste planten: mooi voor de tuinier én vol voedsel voor de bestuivende bijen. Rik Storme brengt ons dit boeiende onderwerp.


Donderdag 12 december 2019 om 19.30u hebben we terug onze avond in de kerk OLV Van Troost, Kramershoek te Wippelgem-Evergem.
Tuin- en landschapsarchitect Erik De Waele komt ons zijn visie op tuinarchitectuur uit de doeken doen. Het wordt een boeiende gespreksavond vol afwisseling met muziek, gebracht door het mannenkoor Cibus Spiritualis uit Ertvelde, onder leiding van Pascal Lestaege en begeleid door Wim Claeys, organist.
De inkom bedraagt € 7 voor leden en € 10 voor niet-leden, drankje inbegrepen. Kaarten te bekomen bij Vera.Zaterdag 25 januari om 14.30u houden we nieuwjaarsbijeenkomst.
Marc Verachtert, tuinjournalist, brengt de voordracht 'Tuinen, mee met hun tijd'. Het evenwicht tussen werken in de tuin en genieten met alle zintuigen, water en het droge klimaat, de tuin die groot kan zijn maar ook beperkt tot een daktuintje. Alle stukjes van de tuin, van oprit over gazon tot moestuin krijgen aandacht.
Na de voordracht drinken we een glaasje en houden we gedeelde maaltijd. Uitnodigingen volgen nog.
Samenkomst in het Sparrenhof in Eeklo!


Zaterdag 8 februari om 14u komen Julien Liekens en Herman Buttiens ons meer vertellen over winterbloeiers.
Julien heeft het over Hamamelis, botanische soorten en cultivars. Herman bespreekt de mooiste winterbloeiende struiken.
Samenkomst in het Sparrenhof in Eeklo!Al onze activiteiten worden gerealiseerd met de steun van de Vlaamse Overheid