logo-achtergrond

Agenda Limburg


Locatie: al onze activiteiten hebben plaats in Ontmoetingscentrum De Buiting, Tessenderlosesteenweg 18, 3583 Beringen/Paal en starten om 14u, tenzij anders vermeld.

Contact: Ria Coenen, tel. 011 431748, regiolimburg@vvpv.be
Betalingen op rekeningnr. BE71 7340 2763 1669 van VVPV Limburg.
Zaterdag 20 augustus: daguitstap met de bus naar Antwerpen.

We starten met een bezoek aan 'Den Hof' in Kapellen, een privétuin van 2,2 ha van tuinarchitect Nicolas Janssens, met een mooie overgang van het landschap naar een tuin met een wintergroene structuur. Veel aandacht wordt geschonken aan horizontale lijnen en zichtassen alsook aan de kleuren en contrasten van bladeren en bloemen. Een gezellige kwekerij, 'Beeplant', waar bijzondere planten en cultivars te koop zijn, maakt deel uit van de tuin.
Daarna zijn we in Brasschaat te gast bij regioverantwoordelijke Georgette Pombreu die er samen met haar man John een 35 are grote sfeervolle bordertuin creëerde die de naam 'Tuin op de Achtergrond' kreeg. Binnen een stevige informele structuur van bomen en hagen staan honderden soorten vaste planten, talrijke heesters en rozen garant voor bloei van lente tot herfst. Georgette zorgt voor koffie, thee, frisdrank en taart.
In de latere namiddag bezoeken we het domein Vordenstein in Schoten waar Dirk Chevalier, voorzitter van Tuinpunt, ons zal rondleiden door de prachtige tuin. Hoogtepunten op dat moment zijn de dahliacollectie met bijna 300 variëteiten, de witte tuin en kruidentuin. Verder zijn ook de bijenhal, moestuintjes, de vlinder - en insectenheuvel en de bloemenborders het bekijken waard.
Inschrijven vóór 15 juli door te mailen naar regiolimburg@vvpv.be of te bellen naar Ria Coenen (011 431748).
Kostprijs: €18 pp voor de bus, over te schrijven op rekening van VVPV Limburg: BE71 7340 2763 1669. Inkom tuinen en gids: €9 te betalen op de bus.
Picknick zelf mee te brengen. Opstapplaatsen carpoolparking Lummen, eventueel oprit Herentals Oost E313. Vertrek in Lummen om 08.30u. Thuiskomst omstreeks 18u.


Op 17 september viert VVPV haar 30 jarig bestaan. We sluiten aan bij regio Leuven: zie aldaar voor het programma.
Om 17u brengt de bus ons naar een restaurant in de rand van de stad waar we ons te goed kunnen doen aan een feestelijk avondmaal. Vertrek naar huis omstreeks 21.30u.
Voor het avondmaal met drank (water, bier, wijn) betalen de deelnemers €50 per persoon. Dit bedrag mag overgeschreven worden na bevestiging van inschrijving op de rekening van VVPV Limburg: BE 71 7340 2763 1669. Gelieve voor een lunchpakket te zorgen.
Opstapplaats: carpoolparking Lummen. Vertrek om 8u. Thuiskomst omstreeks: 23.20u.Al onze activiteiten worden gerealiseerd met de steun van de Vlaamse Overheid