logo-achtergrond

Agenda Limburg


Locatie: al onze activiteiten hebben plaats in Ontmoetingscentrum De Buiting, Tessenderlosesteenweg 18, 3583 Beringen/Paal en starten om 14u, tenzij anders vermeld.

Contact: Ria Coenen, tel. 011 431748, regiolimburg@vvpv.be
Betalingen op rekeningnr. BE71 7340 2763 1669 van VVPV Limburg.
  Wegens de maatregelen tegen het coronavirus heeft VVPV al haar activiteiten tot nader order opgeschort!

Zondag 15 maart: Camellia, de roos zonder doornen.
Hoewel de eerste camellia's al rond 1830 in België arriveerden, is deze heester of boom bij het brede publiek niet erg gekend. Ten onrechte, want de Camellia heeft prachtige bloemen, groenblijvend blad en is vrij van ziektes. Hugo Dirks en Jean Paul Van Parys presenteren ons een korte geschiedenis en een uitgebreid overzicht van de verschillende bloemvormen en bloemkleuren. Ze gaan ook uitgebreid in op de aanplant, de verzorging en de vermeerdering. Jean Paul Van Parys is hoofdtuinier van het arboretum Het Leen in Eeklo en Hugo Dirks is secretaris van de Camellia-vereniging Benelux; beiden zijn ze al jaren "bezeten" van de Camellia.


Zaterdag 25 april: Voorjaarsuitstap met de bus naar kleurrijke bollentuinen in Nederland en Duitsland.
In Roosteren (NL) bezoeken we Hoeve Schettereind, een fleurige voorjaarstuin van 65a vol tulpen, narcissen en alliums. In Bedburg-Hau (D) liggen twee beroemde tuinen op ons te wachten. De romantische tuin van Manfred Lucenz en Klaus Bender (40a) waar een zee van narcissen en 5000 tulpen in het voorjaar de show stelen en de sfeervolle moeder/dochter-tuin (30a) van Elisabeth Imig en Silke Imig-Gerold, geroemd om hun sublieme combinaties van planten en bloembollen.
Opstapplaats: Lummen (9u). Thuiskomst omstreeks 18u. De prijs van de bus bedraagt € 23. Voorzie voor de toegang tot de tuinen € 17 cash op de bus. Picknick mee te nemen!
Inschrijven bij Fernand Cluyssen 011/523543 - ferdinand.cluyssen@telenet.be. De inschrijving is pas definitief na betaling van € 23 op rek.nr. van VVPV Limburg BE71 7340 2763 1669 (zo snel mogelijk, alleszins vóór 15 maart).


Op vrijdag 1 mei is VVPV Limburg weer met een promotiestand aanwezig op de plantendag in Bokrijk.
Ria Coenen zal weer een interessant assortiment vaste planten te koop aanbieden aan democratische prijzen. Leden die onze stand bezoeken krijgen een gratis plantje op vertoon van hun lidkaart.


Zondag 30 augustus: VVPV Limburg organiseert samen met VVPV Leuven een plantendag/plantenmarkt op het domein van het Sint-Jansbergklooster in Zelem.
Alle leden kunnen er planten te koop aanbieden. Wij roepen onze leden op om in het voorjaar al een voorraad planten aan te leggen. Hou deze datum vrij! Meer informatie volgt in het tijdschrift van juni.Al onze activiteiten worden gerealiseerd met de steun van de Vlaamse Overheid