logo-achtergrond

Agenda Leuven


Locatie: alle voordrachten hebben plaats om 20u in zaal Genadedal, Velderblok 2A te 3001 Kessel-Lo.

Contact: Griet S'heeren, tel. 0473 757567, Leuven@vvpv.be
Betalingen op rekeningnr. BE38 7340 2763 1972 van VVPV Leuven.


Op zaterdag 6 augustus om 14u zijn we te gast in de schitterende tuin van ons medelid Hilde Vercruysse en haar man Lucien Vancoppenolle op de IJzerenberg in Winksele.
Een echte liefhebberstuin van 45 are met twee vijvers, fruitbomen en een moestuin. Het opvallendste zijn evenwel de slingers van tot in de puntjes verzorgde diepe borders met grote groepen vaak niet-alledaagse vaste planten, heesters, bomen en rozen. Niet te missen en vlakbij!
Adres: Terbankstraat 4, 3020 Winksele. Niet verwarren met de Terbankstraat in Leuven.
Bijdrage: 3€, ter plaatse te betalen.


Amoena in Hoves bezochten we eerder al een paar keer. Maar wie wil er de tuin van Francis Peeters (bekend van zijn wekelijkse rubriek in Jardins er Loisirs op de RBTF) en Guy Vandersande (tuin- en landschapsarchitect) niet nog eens zien? Je kan er zowat 2500 verschillende, vaak bijzondere planten bewonderen in een mooi ontworpen geheel, dat de laatste jaren overigens meerdere wijzigingen onderging.
Hou de namiddag van zaterdag 3 september alvast vrij.


Op 17 september viert VVPV haar 30 jarig bestaan.
Onze eerste stop is bij groenjournalist Marc Verachtert in Beernem. 'Boereweg' is een vroeger boerenerfje dat omgetoverd werd tot een tuin van 8000 m², één van de eerste creaties van tuinarchitect Chris Ghyselen. Het gedeelte aan de straatkant heeft een vrij gesloten karakter. De achterkant daarentegen vormt een open geheel tussen lage hagen. We treffen er een vijver, een moestuin in dambordmotief met groenten en bloemen (dit voorjaar 'herdacht'), een boomgaard met hoogstam. De borders die vooral vaste planten op kleur bevatten, stralen een rustige sfeer uit. Een gemaaid wandelpad in de dierenweide leidt naar een bosje waar het spel van de stammen van uit de kluit gewassen bosbomen met een onderbeplanting van schaduwplanten de sfeer bepalen.
Daarna gaan we langs bij Epimedium, de goed aangeschreven kwekerij van Daniëlle Monbaliu in Oostkamp. Zij biedt een mooi scala vaste planten, grassen, varens, bloembollen en schaduwplanten aan.
In de namiddag volgt er een stadswandeling met veel aandacht voor groen in het centrum van Brugge. Om 17u brengt de bus ons naar een restaurant in de rand van de stad waar we ons te goed kunnen doen aan een feestelijk avondmaal. Vertrek naar huis omstreeks 21.30u.
Voor het avondmaal met drank (water, bier, wijn) betalen de deelnemers €50 per persoon. Dit bedrag mag overgeschreven worden na bevestiging van inschrijving op de rekening van VVPV Leuven: BE 38 7340 2763 1972. Gelieve voor een lunchpakket te zorgen. Opstapplaats: carpoolparking Aarschot en Kessel-Lo (eventueel Bertem). Vertrek omstreeks 8u20 te Aarschot. Thuiskomst omstreeks: 23.00u.
Regio's Leuven en Limburg reizen samen.
Al onze activiteiten worden gerealiseerd met de steun van de Vlaamse Overheid