Agenda Leuven


Locatie: alle voordrachten hebben plaats om 20u in zaal Genadedal, Velderblok 2A te 3001 Kessel-Lo.

Contact: Griet S'heeren, tel. 0473 757567, Leuven@vvpv.be
Betalingen op rekeningnr. BE38 7340 2763 1972 van VVPV Leuven.
Tijdens onze Nieuwjaarsreceptie blikken we terug op een zeer geslaagd VVPV-jaar met vele mooie activiteiten.
Bij een hapje en een drankje stellen we het programma van het nieuwe jaar voor. Dit is ook het uitgelezen moment om te luisteren naar jullie, hopelijk talrijke, voorstellen. Aan de hand van een diavoorstelling blikken we tegelijk terug op de activiteiten en tuinbezoeken van het voorbije jaar.
Allen welkom op vrijdag 20 januari vanaf 20u. Inschrijven verplicht bij Griet voor 13 januari.


Op vrijdag 24 februari verwelkomen we Marcel de Wagt bezieler van 'Kwekerij van Opvallende Vaste Planten' in Ven-Zelderheide (Ned.-Limburg).
In zijn presentatie De schoonheid van vaste planten vóór en na de bloei zal hij ons op een verrassend andere manier naar vaste planten leren kijken. Onze aandacht gaat immers vooral naar de bloei van een plant. Maar vaste planten hebben niet alleen tijdens de bloeiperiode van
1 à 3 maanden maar ook de vele maanden ervoor en erna sierwaarde.


Sven Bronckaers, erfgoedtuinier in Arboretum Bokrijk, komt ons op vrijdag 17 maart warm maken voor een veelvuldiger gebruik van Varens.
Hoe ze toe te passen in border en tuin in combinatie met andere schaduwplanten. Daarbij zal hij ook enkele minder bekende maar waardevolle soorten voorstellen.
Al onze activiteiten worden gerealiseerd met de steun van de Vlaamse Overheid