logo-achtergrond

Agenda Leie-Schelde


Locatie: al onze voordrachten vinden plaats in ’t Groenendal, Brandegems Ham 5, 9820 Merelbeke om 20u.

OPGELET: Vanaf januari 2020 komen we samen op een andere locatie, nl. het Kwenenboszaaltje, Sint Elooistraat 116 te Merelbeke. Het is een zaal achter een wit kerkje. Rondom de kerk is er parkeerplaats. Het bevindt zich op ongeveer 200m van zaal Groenendal, waar we tot nu toe samenkwamen.

Contact: Martine Lejeune, tel. 09 362 92 92, leie-schelde@vvpv.be
Betalingen op rekeningnr. BE27 7340 2763 2073 van VVPV Leie-Schelde.
Dinsdag 5 november: voordracht over Geurende bloemen door Dirk Chevalier.
Velen onder ons zijn altijd op zoek naar bloemen die geuren. We kijken dus heel erg uit naar deze voordracht.


Donderdag 12 december hebben we, zoals reeds een paar jaar het geval is, weer een gezamenlijke avond met regio Meetjesland, Tuinpunt en Landelijke Gilden in de kerk van Wippelgem. Dit jaar komt Erik De Waele spreken. Meer info vind je onder de rubriek Meetjesland.
Kaarten bestellen kan bij Martine.


Maandag 13 januari: Sneeuwklokjes behoren tot de eerste bloemen die hun kopje opsteken. Heel leuk om het nieuwe jaar mee te beginnen. Valentijn Wijnen is een rasechte galantofiel en kan heel boeiend spreken over deze plantengroep.
Tevens drinken we een glas op het nieuwe jaar èn op onze nieuwe zaal (zie bovenaan).


Maandag 17 februari spreekt Marc Verachtert over De nieuwe tuin, mee met zijn tijd. Ook tuinen gaan mee met de tijd, waarbij het gaat over genieten, niet al te veel onderhoud, veel bloemen, fruit, groenten, kruiden enz. Marc is gekend uit de media, TV-reportages en artikels in verschillende tijdschriften.
Deze activiteit vindt plaats in onze nieuwe zaal!Al onze activiteiten worden gerealiseerd met de steun van de Vlaamse Overheid