Agenda Brugge


Locatie: Zaal van de CM Koningin Astridlaan 2, Sint Michiels Brugge.

Contact: Monique Denys, tel. 050 222109, brugge@vvpv.be
Betalingen op rekeningnummer BE16 7340 2763 2174 van VVPV Brugge.

Inschrijvingen voor de uitstappen (tenzij anders vermeld): met vermelding lidnr. bij Albert Lauwers waarop verdere info volgt, via mail op fc490014@telenet.be of telefonisch 050 20 12 64.
Inschrijven kan tot 10 dagen voor de datum van de uitstap. Uw inschrijving is pas geldig na tijdige ontvangst van de betaling.

Vertrek uitstappen: Loppem carpoolparking E40.
Donderdag 21 maart om 19.30u mogen we stilaan het voorjaar verwelkomen: we vroegen Marc Vermeulen van Nigella.
Hij brengt een presentatie mee over lentebloeiers, die ons zal doen hunkeren naar het lentegevoel dat het lengen van de dagen meebrengt. De prachtige foto's worden voorzien van deskundig commentaar om ons te helpen bij een goede keuze die in onze tuin zou passen.


Donderdag 18 april om 19.30u komt Johan Deblaere spreken over nieuwe inzichten in de tuin.
We weten allen dat we niet meer tuinieren zoals tien, twintig jaar terug. Maar hoe kan het nu beter?


Op zondag 21 april plannen we een busuitstap samen met regio Meetjesland.
We trekken naar het arboretum in Kalmthout waar de voorjaars Plantendag doorgaat. Op 1 dag kun je er terecht bij de allerbeste kwekers van België en buurlanden en dit ook voor zeldzame planten. Natuurlijk kun je ook genieten van de vaste botanische collectie.
Nadien bezoeken we nog de tuin Op de Achtergrond in Brasschaat. De tuin werd door de eigenaars zelf aangelegd met bomen, vaste planten en veel bloembollen die dus vanaf de lente veel kleur geven (€ 5 op de bus te betalen).
De toegang voor het arboretum kost € 12 voorverkoop (online), € 14 dagverkoop, gratis met jaarkaart of museumpas. Omdat een groepsticket niet mogelijk is vragen we dat wie meegaat zelf (best vooraf) voor zijn ticket zorgt. De prijs voor de bus is € 26. Vertrek in Loppem aan de carpoolparking E40. Tussenstop aan de carpoolparking in Merelbeke. Inschrijven is verplicht.


Op zaterdagnamiddag 22 juni bezoeken we met eigen vervoer 2 tuinen in de regio, afsluiten doen we met een maaltijd in Hoeve Hangerijn. De maaltijd all-in kost € 32. Inschrijven is verplicht.


Zaterdagnamiddag 29 juni bezoeken we met een gids de Bonem Hoeve in Damme.
Ook dit gebeurt met eigen vervoer. Het bezoek kost € 12. Inschrijven is verplicht.