Agenda Antwerpen


Locatie: onze samenkomsten vinden afwisselend plaats in Brasschaat en Zoersel.

Alle voordrachten starten om 19.30u. Welkom!

Contact algemeen: Kristel Domen, GSM 0497 706240, antwerpen@vvpv.be
Voor de voordrachten en samenkomsten: Marleen Truyers, GSM 0479 74 15 59, tel. 03 309 01 19, marleen.truyers@gmail.com
Voor de uitstappen + ledencontactdag schrijf je in bij Kristel Domen. Je inschrijving is pas definitief na overschrijving
op rek. BE05 7340 2763 2275 van VVPV Antwerpen met vermelding van naam, lidnummer, datum van de reis, aantal deelnemers en opstapplaats.
Zaterdag 10 juni trekken we met de bus naar Nederland.
We bezoeken de Tuinen in Demen van Martje van den Bosch. 20 Verschillende siertuinen met elk hun eigen kleur en sfeer. Evenwichtig en spectaculair geheel. Gerrie Veenstra (kwekerij De Botterhutte) is ook aanwezig. Aansluitend heerlijke 'high tea' in de tuin.
Daarna reizen we verder naar De tuinen van Appeltern met hun 200 voorbeeldtuinen, Nationale vastenplantentuin enz.
Vertrek 8.00u Crowne Plaza, terug 19.30u. Tweede opstap P+R St-Job-in-'t-Goor 8.15u.
Inschrijving voor 26 mei. Kostprijs bus €23 pp via overschrijving. Op de bus ontvangen we €35 cash voor inkom tuinen en high tea.


Zaterdag 26 augustus bezoeken we met de bus het dahliaspektakel in Nederland.
We starten bij De Boschhoeve in Wolfheze, kwekerij met stoere en makkelijke planten, die op de moederbedden te bewonderen zijn. Er is ook een tuinwinkel met brocanteafdeling en een theeschenkerij.
We rijden door naar De Beukenhof in Barneveld met vasteplantenborders op kleur, een schaduwtuin en een heesterborder op 10 000m².
Vervolgens gaan we naar kwekerij De Hessenhof in Ede, waar we ook onze meegebrachte lunch kunnen opeten.
In de namiddag bezoeken we Tuin Hubertushof in Leusden. Een weelderige tuin met natuurlijke borders en een wijds uitzicht op het naastgelegen natuurgebied.
We eindigen bij In de Boomgaard, ook in Leusden, tuin van Marieke Nolsen. Beukenhagen en buxussen bepalen de structuur en delen de tuin in 4 verschillende tuinkamers met weelderige borders en bruikbare bloemen, bessen en groen voor het schikken van natuurlijke arrangementen.
Vertrek 7.15u Crowne Plaza, tweede opstap P+R St-Job-in-'t-Goor 7.30u, terug rond 19.30u. Inschrijving voor 1 augustus. Kostprijs bus €6 pp via overschrijving en €25 cash op de bus voor de tuinen.


Zaterdag 7 oktober busuitstap naar de Condroz met eigen lunchpakket, thema: de magie van water.
We starten in de tuin van L'abbaye de Grandpré in Gesves, een parktuin ontworpen door R. Pechère.
Daarna bezoeken we Le Vivier d'Amarose, ook in Gesves, een uitgestrekte tuin van 8ha, meanderend langs de oevers van de Samson, lijkt op een Engelse tuin.
We reizen verder naar Le Jardin de Tanguy in Schaltin, met mooie borders en bomen in herfstkleuren.
We eindigen in Les jardins d'eau d'Annevoie, de mooiste watertuinen van Europa. Het is een variatie van Franse, Engelse en Italiaanse stijlen.
Vertrek 8.00u Crowne Plaza terug rond 19.00u. Inschrijving voor 15 september. Kostprijs bus €30 pp via overschrijving en €15 cash op de bus voor de tuinen.Al onze activiteiten worden gerealiseerd met de steun van de Vlaamse Overheid