Agenda Antwerpen


Locatie: onze samenkomsten vinden afwisselend plaats in Brasschaat en Zoersel.

Alle voordrachten starten om 19.30u. Welkom!

Contact algemeen: Georgette Pombreu, tel. 03 633 13 09, GSM 0494 637142, antwerpen@vvpv.be
Voor de voordrachten en samenkomsten: Marleen Truyers, GSM 0479 74 15 59, tel. 03 309 01 19, marleen.truyers@gmail.com
Betalingen op rekeningnr. BE05 7340 2763 2275 van VVPV Antwerpen.
Donderdag 19 januari 2023: als alles goed gaat zullen we eindelijk opnieuw onze gezellige Nieuwjaarsreceptie kunnen houden!
We kijken ernaar uit onze trouwe én nieuwe leden te mogen ontvangen. Graag nodigen we jullie samen met jullie partner uit vanaf 19.30u. Dranken gratis aangeboden door VVPV regio Antwerpen. En dankzij heel wat hulp staat de feesttafel telkens opnieuw rijkelijk gevuld met lekkere hartige, zoute en zoete hapjes: naar goede gewoonte dragen medewerkers van de stuurgroep hun steentje bij, maar gelukkig mogen we ook een beroep doen op enkele ijverige leden met kookinspiratie. Wil jij ook graag iets lekkers maken en meebrengen? Neem dan contact op met Marleen Truyers, T 0479/74 15 59 of via marleen.truyers@gmail.com.
We stellen de leden van onze vernieuwde stuurgroep voor, evenals het programma voor 2023 met de activiteiten die zij voor jullie organiseren. Een fotoreportage van de in 2022 met VVPV Antwerpen bezochte tuinen mag ook niet ontbreken.
Locatie: Zaal Dorpszicht 1+2 boven de BIB, Dorp 54, 2980 Zoersel.


Donderdag 16 februari om 19.30u is Dirk Chevalier, voorzitter van Tuinpunt, te gast met zijn verhaal over Bizarre en architecturale planten.
Architecturale planten zijn door hun structuur en/of bladvorm een opvallende verschijning in de tuin. O.a. artisjok en kardoen, Verbascum, Eremurus, Tetrapanax, Cordyline geven de tuin structuur en cachet.
Bizarre planten zijn planten die ongewone eigenschappen of opvallende kenmerken hebben. Zo zijn er bloemen die afhankelijk van de weersomstandigheden van kleur veranderen of bloeien met verschillende bloemkleuren aan één plant. Gras met pikzwart blad, planten met grote schutbladeren en piepkleine bloempjes, of juist opvallend grote bloemen. Een bloem die naar chocolade geurt en blad dat naar ananas geurt. Dit en nog veel meer kan ook goed in onze eigen tuin groeien.
Locatie: Refter G van het GIB, Door Verstraetelei 50, 2930 Brasschaat.


Donderdag 16 maart om 19.30u vertelt Wim Boens, plantenverzamelaar, ons heel wat over Epimedium, Elfenbloem, en het aanhoudend groeiend aanbod.
Al meer dan een decennium lang is het een van Wims favoriete plantengeslachten. Tijd voor een voordracht! Deze kwam tot stand samen met Daniëlle Monbaliu, eigenares van Kwekerij Epimedium in Oostkamp. Na een algemene inleiding gaat Wim in op de cultuurvereisten. Uit de meer dan 400 soorten en cultivars selecteerden ze een tachtigtal van de voor hen beste vormen. Hoog of laag, bladhoudend of bladverliezend, diverse kleuren bloei, polvormende of zodevormende groei, tragere bijzondere cultivars of snellere sterke bodembedekkers. Ook een aantal perfecte gezelschapsplanten komt aan bod.
Locatie: Zaal Dorpszicht 1+2 boven de BIB, Dorp 54, 2980 Zoersel.Al onze activiteiten worden gerealiseerd met de steun van de Vlaamse Overheid