logo-achtergrond

Agenda Zuid-West-Vlaanderen


Locatie: tenzij anders vermeld vinden onze voordrachten plaats in de polyvalente zaal van het Cultureel Centrum De Leest, Sint-Jorisstraat 62 te Izegem en starten om 19.30u.

Contact: Marnix Oosterlinck, tel. 051 319141 of Rik tel. 051 306122, zuidwestvlaanderen@vvpv.be
Betalingen op rekeningnr. BE96 7340 2766 4005 van VVPV Zuid-West-Vlaanderen.
Cursus bloemschikken 2017
Onze 5 bloemschikavonden in het PCLT te Roeselare zijn jaar na jaar een groot succes, met telkens 30 tot 35 deelnemers. Dit is echt het maximum dat we kunnen toelaten.
In 2017 voorzien we opnieuw 5 avonden, (19.00u-22.00u), telkens onder leiding van twee lesgevers: Dirk De Vlieger en Andrea Dujardin.
De lesgevers zorgen voor het meeste materiaal en dit wordt ter plaatse vereffend. Het lesgeld voor de 5 lessen samen bedraagt € 25.
We zullen voorrang geven aan de huidige deelnemers. Indien er plaatsen vrijkomen, zullen we deze graag ter beschikking stellen van de geïnteresseerden. Wie een kans wil maken om er bij te zijn, dient onverwijld contact op te opnemen met Marnix.


Woensdag 19 april: Voordracht van Yannick Boulet over Ontwerp en opvolging van gemende borders.
Dit is het vervolg op de geslaagde voordracht van verleden jaar over Great Dixter. Deze keer ligt het accent op de opbouw van de borders van de tuin van Christopher Lloyd.


Zondag 28 mei: Tuin & Sfeer Wallemote.
Achttiende plantenbeurs op het kasteeldomein Wallemote, Kokelarestraat te Izegem, van 10u tot 18u. Zowel liefhebbers als professionele plantenkwekers verkopen hun betere vaste planten, struiken en eenjarigen. Het geheel wordt aangevuld met kunstenaars die hun werk exposeren, of ter plaatse demonstreren. In het kasteel zelf is er een gelegenheidscafetaria. Thema dit jaar: Blikvangers in de tuin. Plant in de kijker: Veronica & Veronicastrum.
De toegang is gratis voor alle leden mits voorlegging van de lidkaart. Niet leden betalen €3.
Graag doe ik nog een oproep voor medewerkers bij de opbouw of afbraak van de beurs, of voor de dag zelf in bar, de infostand of aan de inkom: 051/31.91.41.


In juni organiseert onze afdeling een busreis. Meer details volgen via een regionale mailing.Al onze activiteiten worden gerealiseerd met de steun van de Vlaamse Overheid