logo-achtergrond

Agenda Zuid-West-Vlaanderen


Locatie: tenzij anders vermeld vinden onze voordrachten plaats in de polyvalente zaal van het Cultureel Centrum De Leest, Sint-Jorisstraat 62 te Izegem en starten om 19.30u, tenzij anders vermeld.

Contact: Marnix Oosterlinck, tel. 051 319141 of Rik tel. 051 306122, zuidwestvlaanderen@vvpv.be
Betalingen op rekeningnr. BE96 7340 2766 4005 van VVPV Zuid-West-Vlaanderen.
Cursus bloemschikken 2021
Sinds 2007 organiseren we elk jaar 5 bloemschikavonden in het PCLT te Roeselare, onder leiding van Dirk De Vlieger en Andrea Dujardin.
Zolang de Corona maatregelen van kracht zijn, is het nog niet duidelijk wanneer we opnieuw op een veilige wijze deze workshops kunnen hervatten. Van zodra dat mogelijk is zullen alle huidige deelnemers op de hoogte gebracht worden via een mailing.
Wie belangstelling heeft om deel te nemen kan dat doorgeven aan Marnix.


Vrijdag 17 september om 19u30: voordracht over 'Wintergroene vaste planten' door Alex Vandenhove.
Het wordt een boeiend overzicht boordevol tips over de betere planten, die het winterbeeld van de tuin mee zullen bepalen. Alex Vanhove is werkzaam in een tuincentrum en hij is ook lesgever. De voordracht gaat opnieuw door in de polyvalente zaal van Cultuurhuis De Leest, Sint-Jorisstraat 62 te Izegem.


Zaterdag 2 oktober 2021 om 14u: bedrijfsbezoek aan het chrysantenveredelingsbedrijf Joluplant in Oostnieuwkerke.
Tijdens een rondleiding maken we kennis met de opkweek van chrysanten van stek tot verkoopbare plant. Tevens bezoeken we de verdelingsafdeling waar nieuwe variëteiten ontwikkeld worden. Op het einde is er mogelijkheid om planten aan te kopen.
Om het praktisch te kunnen organiseren vragen we om op voorhand in te schrijven bij Ria met opgave van de naam van elke deelnemer en telefoonnummer via ria.ampe@gmail.com.


Vrijdag 15 oktober om 19.30u: in de voordracht 'een jaar in de tuin, 4 seizoenen, elke dag beleven', legt tuinarchitect Stefan Vidts uit hoe hij,
het hele jaar door, met een goed tuinontwerp sfeer in de tuin kan brengen. Een aanrader voor elke tuinliefhebber.


Vrijdag 12 november: Bijen en hommels zijn noodzakelijk voor een goede bestuiving en vruchtzetting. Ze zijn verlekkerd op heerlijk geurende planten. Tijdens deze voordracht over Bijenplanten legt Rik Storme van kwekerij Groenstraat 13 de nadruk op het kiezen voor planten waar bijen dol op zijn.Al onze activiteiten worden gerealiseerd met de steun van de Vlaamse Overheid