Agenda Zuid-West-Vlaanderen


Locatie: tenzij anders vermeld vinden onze voordrachten plaats in de polyvalente zaal van het Cultureel Centrum De Leest, Sint-Jorisstraat 62 te Izegem en starten om 19.30u, tenzij anders vermeld.

Contact: Marnix Oosterlinck, tel. 051 319141 of Rik tel. 051 306122, zuidwestvlaanderen@vvpv.be
Betalingen op rekeningnr. BE96 7340 2766 4005 van VVPV Zuid-West-Vlaanderen.
Cursus bloemschikken 2022
Onze 5 bloemschikavonden in het PCLT te Roeselare zijn jaar na jaar een succes, met telkens ongeveer 30 deelnemers. Dit is echt het maximum dat we kunnen toelaten om het vlot en veilig te laten verlopen. In 2022 voorzien we opnieuw 5 avonden (19.00u-22.00u), telkens onder leiding van twee lesgevers: Dirk De Vlieger en Andrea Dujardin. De lesgevers zorgen voor het meeste materiaal en dit wordt ter plaatse vereffend. Het lesgeld voor de 5 lessen samen bedraagt 25 €.
We zullen voorrang geven aan de huidige deelnemers. Indien er plaatsen vrijkomen, zullen we deze graag ter beschikking stellen van de geïnteresseerden. Wie een kans wil maken om er bij te zijn dient onverwijld contact op te opnemen met Marnix.
Vrijdag 25 november: de aangekondigde voordracht van Prof. Marcel De Cleene over 'Risicoplanten voor mens en dier' kan helaas NIET doorgaan.
Een waardige vervanger wordt Christian Claus van kruidenkwekerij Claus in Kruishoutem, die honderduit komt vertellen over 'Kruiden en hun toepassing'. Hij brengt alle planten ook effectief mee in pot om ze te bespreken. Er wordt stilgestaan bij de plant als dusdanig, de teelt, de culinaire en heilzame toepassingen, symbolen en verhalen. Nieuwe trends, winterkruiden, kruiden in bakken, potten of in de siertuin: dit komt allemaal aan bod tijdens deze zeer interessante voordracht.Al onze activiteiten worden gerealiseerd met de steun van de Vlaamse Overheid