logo-achtergrond

Agenda Zuid-West-Vlaanderen


Locatie: tenzij anders vermeld vinden onze voordrachten plaats in de polyvalente zaal van het Cultureel Centrum De Leest, Sint-Jorisstraat 62 te Izegem en starten om 19.30u.

Contact: Marnix Oosterlinck, tel. 051 319141 of Rik tel. 051 306122, zuidwestvlaanderen@vvpv.be
Betalingen op rekeningnr. BE96 7340 2766 4005 van VVPV Zuid-West-Vlaanderen.
Cursus bloemschikken 2017
Onze 5 bloemschikavonden in het PCLT te Roeselare zijn jaar na jaar een groot succes, met telkens 30 tot 35 deelnemers. Dit is echt het maximum dat we kunnen toelaten.
In 2017 voorzien we opnieuw 5 avonden, (19.00u-22.00u), telkens onder leiding van twee lesgevers: Dirk De Vlieger en Andrea Dujardin.
De lesgevers zorgen voor het meeste materiaal en dit wordt ter plaatse vereffend. Het lesgeld voor de 5 lessen samen bedraagt € 25.
We zullen voorrang geven aan de huidige deelnemers. Indien er plaatsen vrijkomen, zullen we deze graag ter beschikking stellen van de geïnteresseerden. Wie een kans wil maken om er bij te zijn, dient onverwijld contact op te opnemen met Marnix.


Zondag 28 mei: Tuin & Sfeer Izegem.
Achttiende editie van de plantenbeurs Tuin & Sfeer, dit keer voor het eerst op het kasteeldomein Blauwhuis, Gentse Heirweg te Izegem, van 10u tot 18u. Zowel liefhebbers als professionele plantenkwekers verkopen hun betere vaste planten, struiken en eenjarigen. Het geheel wordt aangevuld met kunstenaars die hun werk exposeren, of ter plaatse demonstreren. In samenwerking met cultuurhuis de Leest zijn diverse culturele activiteiten voorzien. En genieten van een goed glas kan in de gelegenheidscafetaria.
Thema van de beurs: Blikvangers in de tuin. Plant in de kijker: Veronica & Veronicastrum.
De toegang is gratis voor alle leden mits voorlegging van de lidkaart. Niet leden betalen €3. Ruime parking aan het goederenstation in de Dirk Martenslaan.
Graag doe ik nog een oproep voor medewerkers bij de opbouw of afbraak van de beurs, of voor de dag zelf in bar, de infostand of aan de inkom: 051/31.91.41.


In juni organiseert onze afdeling een busreis. Meer details volgen via een regionale mailing.Al onze activiteiten worden gerealiseerd met de steun van de Vlaamse Overheid