logo-achtergrond

Agenda Zuid-West-Vlaanderen


Locatie: tenzij anders vermeld vinden onze voordrachten plaats in de polyvalente zaal van het Cultureel Centrum De Leest, Sint-Jorisstraat 62 te Izegem en starten om 19.30u.

Contact: Marnix Oosterlinck, tel. 051 319141 of Rik tel. 051 306122, zuidwestvlaanderen@vvpv.be
Betalingen op rekeningnr. BE96 7340 2766 4005 van VVPV Zuid-West-Vlaanderen.
Cursus bloemschikken 2018
Onze 5 bloemschikavonden in het PCLT te Roeselare zijn jaar na jaar een groot succes, met telkens 25 tot 30 deelnemers. Dit is echt het maximum dat we kunnen toelaten.
In 2018 voorzien we opnieuw 5 avonden, (19.00u-22.00u), telkens onder leiding van twee lesgevers: Dirk De Vlieger en Andrea Dujardin.
De lesgevers zorgen voor het meeste materiaal en dit wordt ter plaatse vereffend. Het lesgeld voor de 5 lessen samen bedraagt € 25.
We zullen voorrang geven aan de huidige deelnemers. Indien er plaatsen vrijkomen, zullen we deze graag ter beschikking stellen van de geïnteresseerden. Wie een kans wil maken om er bij te zijn, dient onverwijld contact op te opnemen met Marnix.


Zaterdag 5 mei: Busreis naar de plantenbeurs Les jardins d'Aywiers en bezoek aan twee tuinen.
We bezoeken eerst het plantenfestijn in Lasne; daarna gaat de reis naar Les vieux Manants, de privétuin van de organisator van de beurs en naar Amoena, de tuin van Francis en Guy Peeters-Vandersande.
Inschrijven via email naar zuidwestvlaanderen@vvpv.be. Stuur een mailtje met aantal personen, lidnr, adres en telefoon, of telefonisch bij Marnix 051/31.91.41 of Rik 051/30.61.22. Kostprijs: €35, te storten na bevestiging. Opstapplaats: Izegem.


Zondag 27 mei: 19de plantenbeurs Tuin & Sfeer Izegem, voor de 2de maal op het kasteeldomein Blauwhuis Gentseheerweg te Izegem, van 10u tot 18u.
Zowel liefhebbers als professionele plantenkwekers verkopen hun betere vaste planten, struiken en éénjarigen. Het geheel wordt aangevuld met kunstenaars die hun werk exposeren, of ter plaatse demonstreren. In samenwerking met Isotopia zijn diverse culturele activiteiten voorzien. En genieten van een goed glas kan in de gelegenheidscafetaria. Thema van de beurs: Vlinders en bijen. Plant in de kijker: Nepeta.
De inkom is gratis voor alle leden mits voorlegging van de lidkaart. Niet leden betalen €3. Ruime parking aan het goederenstation in de Dirk Martenslaan.
Graag doe ik nog een oproep voor medewerkers bij de opbouw of afbraak van de beurs, of voor de dag zelf in bar, de infostand of aan de ingang: 051/31.91.41.Al onze activiteiten worden gerealiseerd met de steun van de Vlaamse Overheid