logo-achtergrond

Agenda Waas en Dender


Locatie: de voordrachten gaan door in Het Gildenhuis, Kaaistraat 10 in 9140 Tielrode. We starten om 20u.

Contact: Johan De Baere, tel. 0473 215760, waasendender@vvpv.be
Betalingen op rekeningnr. BE75 7340 3362 4451 van VVPV Waas en Dender.
Vrijdag 10 september: Geschikte bolgewassen voor de eco-tuin.
Bolgewassen vormen in de tuin zowat de finale toets. Er zijn niet alleen vroege lenteboden, er zijn ook zomerbloeiers en herfstbloeiers, en sommige zijn zelfs eetbaar. Inspiratie genoeg dus om ze toe te passen in de eco-tuin. Ook hier geldt: de juiste bol op de juiste plaats. We kiezen immers voor een duurzame toepassing. Waarmee moeten we dan rekening houden? Welke soorten komen dan in aanmerking? Deze avond organiseren we in samenwerking met Velt Waasland.


Vrijdag 15 oktober: De 'nieuwe' plantjes van Beervelde.
In mei 2019 kreeg VVPV nog een onderscheiding voor Platycrater arguta; een zeldzaam en totaal onbekend lid van de Hydrangeafamilie. Elk jaar vallen een aantal kwekers op Beervelde in de prijzen. We brengen alvast enkele prijswinnaars mee en bespreken die 'nieuwe' planten uitvoerig en op het einde van de avond verloten we ze voor onze jaarlijkse Beervelde Tombola.


Vrijdag 19 november. Vorig jaar hadden we Dirk Ampe uitgenodigd om te komen spreken over zijn Favoriete Planten maar door Corona moesten we dit afgelasten.
Geen nood: Dirk komt vandaag spreken over hosta's, varens, epimediums, podophyllums, Paris, roscoea's, thalictrums, speciale pioenen, kleine bomen en bijzondere struiken ...


Vrijdag 10 december is de prijsuitreiking van onze VVPV Fotowedstrijd.
We overlopen alle inzendingen van 2020 en 2021 en maken de winnaars bekend in de 4 categoriën: voorjaar, zomer, najaar en close-ups in de tuin.
Hoe deelnemen: stuur uw foto's naar waasendender@vvpv.be. Maximum 5 foto's per categorie (zelf genomen foto's, min. 3 Mb). Per categorie winnen de 3 foto's met de meeste likes op de Facebook-pagina van VVPV Waas en Dender een leuke prijs. (U kan slechts in 1 categorie de hoofdprijs winnen).Al onze activiteiten worden gerealiseerd met de steun van de Vlaamse Overheid