logo-achtergrond

Agenda Pajottenland


Locatie: Westrand Cultuurcentrum, Kamerijklaan 46 te 1700 Dilbeek, lokaal 304.
Er is parkeergelegenheid voor het gebouw. Binnen gaan via de hoofdingang, dan het bord 'Vergaderzalen' volgen en via lift of trap naar de derde verdieping. Bij het verlaten van de lift naar rechts: lokaal 304 is op het einde van de gang.

Contact: Martine Callaert, tel. 0495 500088, pajottenland@vvpv.be
Betalingen op rekeningnr. BE12 7340 2295 8592 van VVPV Pajottenland.Zaterdag 16 oktober: We bezoeken 2 unieke domeinen in onze regio.
Om 13u20 afspraak aan de Stichting Kreftenbroeck in Sint-Genesius-Rode. De tuin is 5 ha groot en heeft een prachtige verzameling bomen, struiken en vaste planten in herfsttooi en een formeler deel ontworpen door Jacques Wirtz. Bezoek van 13u30 - 15u.
Om 15u15 afspraak in de landschapstuin 't Heike Hof te Alsemberg, zo'n 25 jaar geleden ingericht door de gepassioneerde Japanse eigenares. Prachtige verzameling acers, prunussen, azalea's, een grote collectie camelia's (voornamelijk Higo) en ook andere Japanse bomen en struiken.
Ingangen: 13€ voor de 2 tuinen t.v.v. goede doelen, te betalen bij aankomst in de eerste tuin.

Inschrijvingen voor deze activiteit na het verschijnen van de maandelijkse nieuwsbrief met meer details.


Zaterdag 13 november 2021: Rondleiding door Ir. Patrick Huvenne in het Arboretum van Tervuren.
Hij gidst ons door de Amerikaanse delen van het arboretum, de zogenaamde 'nieuwe wereld'. Hij vertelt vanuit zijn passie voor bomen en voor het Zoniënwoud, over het herwaarderingstraject dat het arboretum de voorbije 15 jaar heeft ondergaan, en over de uitdagingen die al die kleine bosjes te wachten staan. Je krijgt een inkijk in tal van bostypes van het noordelijk halfrond, maar net zo goed in de plaatselijke geschiedenis van ontginning en bebossing, in het duurzaam beheer van onze inheemse bossen en in de bedreigingen van onze biodiversiteit.
Afspraak aan de Vlaktedreef te 3080 Hoeilaart, vanaf 13u45, voor een boeiende wandeling van 14 tot 16u30.

Inschrijvingen voor deze activiteit na het verschijnen van de maandelijkse nieuwsbrief met meer details.Al onze activiteiten worden gerealiseerd met de steun van de Vlaamse Overheid