logo-achtergrond

Agenda Pajottenland


Locatie: alle voordrachten vinden plaats in het kasteel van Coloma, Jozeph De Pauwstraat 25 te Sint-Pieters-Leeuw en beginnen om 20u.

Contact: Els Rammeloo, tel. 02 3560176, pajottenland@vvpv.be
Betalingen op rekeningnr. BE12 7340 2295 8592 van VVPV Pajottenland.Zaterdag 27 oktober, 14u hebben we Thierry Van Paemel van kwekerij Het Wilgenbroek te gast die komt spreken over het thema Helleborus en andere winterbloeiers.
Thierry en zijn vrouw Anneke namen de kwekerij in 1999 over en raakten gepassioneerd door het geslacht Helleborus. Ze begonnen zich toe te leggen op veredeling, op zoek naar nieuwe, betere rassen, in andere kleuren, met enkele, gevulde of dubbele bloemen. De resultaten van hun kruisings- en selectiewerk vinden nu hun weg naar tuiniers wereldwijd. Maar in Het Wilgenbroek kweekt men ook vele andere planten, waarvan de spreker zal focussen op de winterbloeiers.


Zaterdag 8 december, 14u: De Zeeuws-Vlaamse tuinarchitect Tom De Witte is een aanhanger van wat de Engelsen 'The Dutch Wave' noemen, het gebruik van vele vaste planten en grassen in een zeer natuurlijk ogende beplanting, waarvan Piet Oudolf de vaandeldrager is.
De Witte werkt al vele jaren samen met Oudolf, o.a. in diens Amerikaanse projecten.
De titel van de voordracht luidt: Ontwerpen met vaste planten.Al onze activiteiten worden gerealiseerd met de steun van de Vlaamse Overheid