logo-achtergrond

Agenda Meetjesland


Locatie: Feestzaal Sparrenhof, Brugsesteenweg 183, 9900 Eeklo.
We wisselen af: vergaderen op zaterdagnamiddag of vergaderen op een vrijdagavond.

Contact: Vera De Clercq, tel. 09 3443216, meetjesland@vvpv.be
Betalingen op rekeningnr. BE21 7340 2766 3803 van VVPV Meetjesland.
Zaterdag 11 september bezoeken we het eiland Walcheren met eigen vervoer.
We bezoeken de volgende tuinen: De Houtenhandsche Hof in Koudekerke. Deze tuin heeft diverse tuindelen: gevarieerde borders met vaste planten, een natuurvijver, grassenborder, boomgaard, moestuin.
't Hofke in Biggekerke is een landelijke tuin en winkel met interieur, lifestyle en brocante.
Tuincentrum Zeelandplant in Grijpskerke.
't Hof Ravestein in Grijpskerke. Het is een historische plek, al bewoond sedert de middeleeuwen, in de 18e eeuw buitenplaats, later weer boerderij. Om de boerderij zijn gemengde bloemenborders met veel rozen. Veel vaste planten vind je rondom de grote vijver; verder weg zijn graspaden in het hoge gras, wilde bloemen, hagen.
We nemen voor die dag onze picknick mee. Wie inschrijft ontvangt de overige info.


Vrijdag 15 oktober om 20u komt Rik Storme. Hij heeft het over Tuinieren met planten, in goede én in slechte dagen.
Over successen en mislukkingen, kwalen en moeilijkheden: droogte of te nat, insecten en plagen, over nieuwigheden (goed of slecht), over 'de grond' (bodem), en uiteraard over planten en hun eigenschappen.


Zaterdag 13 november om 14u brengt Bart Verelst een voordracht over (moes)tuinieren en geeft hij tips en tricks voor de tuin.
Bart nam deel aan het VRT-programma Het Goede Leven en bewees dat hij een prima groenteteler is. Maar verluidt kan hij zijn tuinverhalen heel boeiend naar voor brengen.


Ook dit zet je best al in jouw agenda: donderdag 16 december om 19.30u voor onze avond in de kerk van Wippelgem, Kamershoek te Wippelgem. Deze avond is georganiseerd door en met Tuinpunt. De spreker is tuinarchitecte Jacqueline van der Kloet. We luisteren tussendoor naar jazz en pianomuziek. Je kan je kaarten reserveren via meetjesland@vvpv.be.Al onze activiteiten worden gerealiseerd met de steun van de Vlaamse Overheid