logo-achtergrond

Agenda Limburg


Locatie: al onze activiteiten hebben plaats in Ontmoetingscentrum De Buiting, Tessenderlosesteenweg 18, 3583 Beringen/Paal en starten om 14u, tenzij anders vermeld.

Contact: Ria Coenen, tel. 011 431748, regiolimburg@vvpv.be
Betalingen op rekeningnr. BE71 7340 2763 1669 van VVPV Limburg.
Zaterdag 19 en zondag 20 augustus gaan we samen met regio Leuven op tuinreis naar Nederland, meer bepaald naar Gelderland/Overijssel.
We bezoeken De Botterhutte in Halle (schaduwtuin met vijver en meer dan 600 hosta's en veel zeldzame planten), de welbekende tuin van Piet Oudolf in Hummelo, Herma's border in Diepenveen (theetuin met grote vasteplantenborders op kleur), de kwekerij van Arjan Schepers in Marienheem, de Sallandse landschapstuin in Heino (ontwerp Harry Pierik), de tuinen van Mien Ruys in Dedemsvaart en tuin De Valk (tuin van Dineke Brethouwer naar een ontwerp van Harry Esselink) in Ruurlo. We logeren en dineren in het Best Western hotel De Zwaan in Raalte.
Prijs: € 147 in totaal, waarvan € 105 voor bus, logies met ontbijt, diner (drank niet inbegrepen), lunch dag 2. De toeslag voor een éénpersoonskamer is € 25. De inkomgelden van de tuinen bedragen € 42 en dienen bij vertrek op de bus betaald te worden.
Inschrijven bij Jef Cools (regiolimburg@vvpv.be), na bevestiging dat er nog plaats is € 105 pp (€ 130 in éénpersoonskamer) overschrijven op rekening van regio Limburg.
Opstapplaats: carpoolparking Lummen. Lunchpakket voor dag 1 meenemen.


Zaterdag 21 oktober viert VVPV haar 25-jarig jubileum met een daguitstap en feestmaaltijd.
In de voormiddag bezoeken wij samen met regio Leuven de Vlindertuin van tuinontwerpster Annemie de Roye in Bonheiden. Behalve de tuin is er de kwekerij waar je een groot deel van het assortiment planten en grassen vindt waarmee in de tuin geŽxperimenteerd wordt. Om 12u30 verorberen we er onze meegebrachte boterhammetjes. Annemie zorgt voor koffie, thee, fruitsap en cake. Hiervoor betalen we € 3 op de bus.
Om 13u30 vertrekken we naar het Arboretum Wespelaar (Haacht). Meer informatie over het namiddag- en avondprogramma vind je bij de Nationale Kalender. Het jubileumfeest eindigt om 22u.
Vertrek: carpoolparking Lummen 9u30; carpoolparking Aarschot 10u; carpoolparking Herent 10u15.
Inschrijven kan tot en met 15 september (behoudens vroegere afsluiting) door te bellen naar Ria Coenen mailen naar regiolimburg@vvpv.be.
De inschrijving is pas geldig na overschrijving van € 50 pp op het rekeningnummer van regio Limburg met vermelding van lidnummer en opstapplaats.Al onze activiteiten worden gerealiseerd met de steun van de Vlaamse Overheid