logo-achtergrond

Agenda Limburg


Locatie: al onze activiteiten hebben plaats in Ontmoetingscentrum De Buiting, Tessenderlosesteenweg 18, 3583 Beringen/Paal en starten om 14u, tenzij anders vermeld.

Contact: Ria Coenen, tel. 011 431748, regiolimburg@vvpv.be
Betalingen op rekeningnr. BE71 7340 2763 1669 van VVPV Limburg.
Op zondag 18 november om 14u hebben we samen met regio Leuven Romke van de Kaa, kweker en gerenommeerd Nederlands auteur van diverse boeken, columns, artikelen over tuinieren én van de beroemde tuinscheurkalender, uitgenodigd voor een lezing met als titel Verwilderen - Laat de natuur het werk doen.
Voor details: zie de kalender van Regio Leuven.


Op zondag 16 december om 14u hebben we Martje van den Bosch van de Tuinen van Demen weer te gast. Dit keer met een lezing die als titel draagt: Mooie borders, prachtige combinaties.
Wat je mooi vindt, is natuurlijk persoonlijk. Wat je in een tuin graag ziet, hangt daarnaast ook af van wat je graag terugvindt in de tuin. De één wil in een tuin tot rust komen, de ander zoekt er juist levendigheid. Toch kunnen we stellen, dat een tuin bevredigend voor het oog is, als er sprake is van een zekere harmonie. Tijdens deze lezing hoor je, welke aspecten daarbij een rol spelen. Kleuren en vormen komen aan de orde maar ook de verschillende functies die planten in een tuin kunnen vervullen. Martje geeft daarbij handige tips & tricks voor zowel nieuw te ontwerpen als bestaande borders om in uw eigen tuin mee aan de slag te gaan. Zij illustreert haar verhaal met veel foto's van De Tuinen in Demen.Al onze activiteiten worden gerealiseerd met de steun van de Vlaamse Overheid