Agenda Limburg


NIEUWE LOCATIE!

Locatie: al onze activiteiten hebben plaats in het polyvalente lokaal van het ontmoetingscentrum COR, Klarinetstraat 26, 3582 Beringen (Koersel) om 14u., tenzij anders vermeld.

Contact: Ria Coenen, tel. 011 431748, regiolimburg@vvpv.be
Betalingen op rekeningnr. BE71 7340 2763 1669 van VVPV Limburg.
Op zondag 20 november geeft Sven Bronckaers, erfgoedtuinier in het arboretum Bokrijk, een lezing over wintergroene planten.
Sven laat ons aan de hand van beelden uit het arboretum en eigen tuin kennismaken met een reeks minder courante wintergroene planten, gaande van bomen en struiken tot varens en vaste planten. 's Winters zorgen dergelijke wintergroene planten voor een blijvende structuur in de tuin en creëren ze beschutting voor tere winter- en voorjaarbloeiers.


Guy Windels van kwekerij Happy Garden uit Deinze zal ons op zondag 18 december komen uitleggen waarom hij een passie heeft voor een aantal bijzondere plantengroepen.
Daglelies, wonderbloemen van één dag maar toch een ganse maand fascinerende bewondering! Hoe, waar en wanneer plant ik ze? Welke zijn de beste soorten? Hosta's: méér dan slakkenvoer! Hoe hou ik deze beestjes op afstand en welke soorten doen het goed in de tuin. Standplaats en verzorging worden uitvoerig besproken. Kies ik pioenen als bijenplant of in functie van een boeket. Dit dilemma komt aan bod, evenals de opmars van de Itoh-hybriden. Leerrijk en boeiend! Irissen: plant ik ze aan het water, in het water of op een droog plekje? Ook dit vraagstuk wordt voor u opgelost. De uiteenzetting wordt bovendien opgesmukt met mooie foto's.Al onze activiteiten worden gerealiseerd met de steun van de Vlaamse Overheid