logo-achtergrond

Agenda Leuven


Locatie: alle voordrachten hebben plaats om 20u in zaal Genadedal, Velderblok 2A te 3001 Kessel-Lo.

Contact: Griet S'heeren, tel. 0473 757567, Leuven@vvpv.be
Betalingen op rekeningnr. BE38 7340 2763 1972 van VVPV Leuven.


Samenwerking regio's Leuven en Limburg

Op zondag 5 september organiseren VVPV Leuven en VVPV Limburg samen een ledendag op het domein Sint-Jansbergklooster, Sint-Jansbergstraat 9 in Zelem (Halen).
Er is o.a. een plantenmarkt (van 14 tot 17.30u) waar leden en kwekers planten en natuurgerelateerde producten kunnen kopen en verkopen.
Het bezoek aan de plantenmarkt is gratis en kan zonder inschrijving. Leden van alle regio's zijn van harte welkom.


Op zaterdag 11 september bezoeken we 2 tuinen in Bousval (W-Brabant).
De onder plantenfreaks zeer gewaardeerde tuin van Dr. Peeters, Basse-Laloux, is aangelegd op een sterk hellend terrein van 30 are. Een grote rotspartij met vijvertjes en waterval biedt plaats aan zeldzame rots- en veenplanten. In het hogerop gelegen schaduwgedeelte treffen we een indrukwekkende verzameling (schaduw)planten en heesters aan.
De tuin van Ginny en Jon op 1ha is een vierseizoenentuin met vijvers, vaste planten, heesters. Een moestuin en bostuin maken het geheel compleet.
We spreken af om 13u30 ter plaatse. Voorzie €5 voor de toegangen. Meer details over eventueel kostendelend rijden na inschrijving bij Griet voor 20 augustus.


Op zaterdag 23 oktober zijn we om 14u te gast bij Dhr. Werner de Crombrugghe in Hof ten Soniën in Sint-Genesius-Rode.
Met de goede herinneringen van een vorig bezoek in het achterhoofd kijken we ernaar uit om de tuin deze keer in het najaar te bezoeken. Het gedeelte bij de woning en het aan de overkant gelegen park van 5ha, een uitloper van het Zoniënwoud, omvatten naast vele oude bomen een rijke waaier aan heesters zoals camelia's, kornoelje, diverse Japanse esdoorns, hortensia's, viburnums en bodembedekkers. Een mooi geheel!
Voorzie €4 voor de toegang ten voordele van vzw 'En avant les Enfants'.
Meer details over eventueel kostendelend rijden na inschrijving voor 12 oktober bij Griet.


Voor ons langverwachte weerzien verwelkomen we op vrijdag 12 november om 20u Jef en Magda Cools-Van Meensel.
Magda en vooral Jef kennen we als hofleveranciers van de schitterende foto's voor het VVPV-tijdschrift. In 1973 reisden zij een eerste keer naar Schotland waar Jef zich in zoveel natuurpracht als amateurfotograaf kon uitleven. Tijdens het bezoek aan Inverewe Gardens kreeg het tuinvirus hen meteen en voorgoed te pakken. Sindsdien staken ze nagenoeg elk jaar het Kanaal over, wat een schat aan natuur- en tuinfoto's heeft opgeleverd. In De magie van landschappen en tuinen in het Verenigd Koninkrijk nemen ze ons mee op fotoreis door de prachtige landschappen van Dorset, Devon, Cornwall en Yorkshire en laten ze ons kennismaken met bekende en minder bekende tuinen, waarbij veel aandacht geschonken wordt aan mooie borders en plantencombinaties.
Allen welkom om 20u te Velderblok 2A, 3010 Kessel-Lo.


Zaterdag 11 december om 14u verwelkomen we Rik Storme van Planterij Groenstraat 13 in Nazareth.
Hij komt ons op onderhouden over 'Bijenplanten en biodiversiteit in onze tuin'. Tuinplanten zijn als voedselbron voor bestuivers als de honingbij, de wilde bij, de hommel, de zweefvlieg heel belangrijk. Welke bloemen en planten bezoeken ze het liefst? Hoe slagen we erin met deze planten mooie combinaties voor de border te maken? Een meer dan actueel thema waarin Rik, met zijn gekende enthousiasme, ons wegwijs zal maken.
Allen welkom te Velderblok 2A, 3010 Kessel-Lo.
Al onze activiteiten worden gerealiseerd met de steun van de Vlaamse Overheid