logo-achtergrond

Agenda Leuven


Locatie: alle voordrachten hebben plaats in zaal Genadedal, Velderblok 2A te Kessel-Lo.

Contact: Griet S'heeren, tel. 0473 757567, Leuven@vvpv.be
Betalingen op rekeningnr. BE38 7340 2763 1972 van VVPV Leuven.


'Hoe en wanneer moet ik mijn rozen snoeien?' is een jaarlijks weerkerende vraag bij vele tuiniers.
Op vrijdag 15 maart om 20u zal medelid Jos Rogiers (voorzitter van de 'Rozenvrienden') ons met deskundigheid daarin wegwijs maken want 'rozen goed snoeien, doet ze mooi bloeien'. Ook zal hij ons laten kennismaken met een aantal interessante nieuwe rozen.


Op zaterdag 16 maart om 9u30 volgt een Praktijkles rozen snoeien: wat we tijdens de voordracht leerden, zal Jos Rogiers nu in zijn privétuin demonstreren.
Wie wil mag een snoeischaar meebrengen en ter plekke, onder zijn leiding, al wat oefenen. Om praktische redenen wordt de groep beperkt tot 20 deelnemers met, indien nodig, een tweede sessie in de namiddag.
Inschrijven bij Griet voor 2 maart is verplicht. De bijdrage van € 3 wordt ter plekke betaald.


Op zaterdag 13 april om 14u zijn we welkom bij kwekerij Bastin in Aalbeek (Z- Limburg) voor een uitgebreide informatieve rondleiding met extra aandacht voor de 'huisspecialiteiten' zoals winterharde mediterrane planten, lavendel, Salvia, prairieplanten en kruiden. Bijzondere aandacht krijgen hier: eetbare, geurende, vlinder- en bijenvriendelijke planten. Op de terugweg stoppen we nog in het alom gekende Genker Plantencentrum, een interessante plek met een ruim en degelijk assortiment.
Voor 1 april inschrijven bij Griet is verplicht. Meld ook of je zelf rijdt of kosten delend (€ 14) wil meerijden.


Op zaterdag 11 mei zijn we te gast bij ons medelid Jos Dyck in Putte.
Jos is een verwoed verzamelaar en zijn collectie is immens en ronduit indrukwekkend. Zijn (bos)tuin van 40 are staat vol bijzonderheden waarbij vooral schaduwplanten zijn voorkeur wegdragen.
Afspraak om 14u ter plekke. Inschrijven bij Griet moet. Het aantal deelnemers is beperkt. € 3 voor de toegang en € 3 voor het eventuele meerijden.


Zaterdag 15 juni om 14u bezoeken we 'De Patershoeve' van tuinontwerpster Deborah Seeldraeyers in Opstal. De sfeervolle cottagetuin rondom een gerenoveerde hoeve omvat twee vijvers, borders op kleur, een boomgaard en een moestuin.
Daarna gaan we naar de schitterende tuin van tuinarchitect en boomkweker Guido Spruyt in Buggenhout. Vormsnoei is zijn passie. In zijn tuin en kwekerij, die als het ware met elkaar vervlochten zijn, staan dan ook prachtexemplaren van vormgegeven beuk, Taxus, Carpinus.
Inschrijven bij Griet voor 1 juni. Geef ook mee of je wil rijden. Wie meerijdt betaalt € 7. Toegangen (telkens met koffie): € 13, ter plekke te betalen.
Al onze activiteiten worden gerealiseerd met de steun van de Vlaamse Overheid