logo-achtergrond

Agenda Leie-Schelde


Locatie: het Kwenenboszaaltje, Sint Elooistraat 116 te 9820 Merelbeke. Het is een zaal achter een wit kerkje. Rondom de kerk is er parkeerplaats. Het bevindt zich op ongeveer 200m van zaal Groenendal, waar we tot nu toe samenkwamen. We starten om 20u, tenzij anders vermeld.

Contact: Martine Lejeune, tel. 09 362 92 92, leie-schelde@vvpv.be
Betalingen op rekeningnr. BE27 7340 2763 2073 van VVPV Leie-Schelde.
Zondag 12 september bezoeken we nogmaals een mooie tuin, nl. Krompoelhof in Bellem.
Een tuin in een natuurgebied, wat kan je meer wensen. Hij is maar liefst 5.000 m² groot. Het is een cottagetuin, maar er is ook een moestuin en een boomgaard. De oude tuin bestaat reeds van 1960 maar er is ook een nieuw gedeelte, aangelegd door Chris Ghyselen.
Afspraak om 14u in de Lotenhullestraat 106 te Bellem. Inkom 5€.
Graag inschrijven op leie-schelde@hotmail.be


Dinsdag 19 oktober: De boekenplank van Rik.
Zoals Rik Storme zegt : "Wie houdt van planten is meestal ook wel een liefhebber van mooie boeken over planten".
Rik valt zelf zeker onder deze beschrijving te rangschikken. Hij bezit een rijkgevulde boekenkast waar zeker en vast mooie exemplaren bijzijn.
Hij brengt ze voor ons mee. Het zal ons allemaal op ideeën brengen (en mogelijk ook op kosten ...).


Dinsdag 16 november: 10 favoriete planten.
Vandaag gaan we opnieuw luisteren naar 10 favorietjes uit de tuinen van 3 leden. Het zijn 3 mensen die altijd uitkijken naar nieuwe selecties en, hoeft het gezegd, een heel mooie tuin hebben. Zeker weer iets om naar uit te kijken.


In december hebben we zoals jaarlijks een gezamenlijke activiteit met Tuinpunt, VVPV Meetjesland en Leie-Schelde, en Landelijke Gilden in de kerk van Wippelgem. Meer info volgt.Al onze activiteiten worden gerealiseerd met de steun van de Vlaamse Overheid