logo-achtergrond

Agenda Brugge


Locatie: alle voordrachten beginnen om 19.30u. in de zaal van de CM, Koningin Astridlaan 2, te Sint Michiels Brugge.

Contact: Monique Denys, tel. 050 222109, brugge@vvpv.be
Betalingen op rekeningnummer BE16 7340 2763 2174 van VVPV Brugge.

Inschrijvingen voor de uitstappen: met vermelding lidnr. bij Albert Lauwers waarop verdere info volgt, via mail op fc490014@telenet.be of telefonisch 050 20 12 64.
Inschrijven kan tot 10 dagen voor de datum van de uitstap. Uw inschrijving is pas geldig na tijdige ontvangst van de betaling.

Vertrek uitstappen: Loppem carpoolparking E40.
Donderdag 19 oktober komt Guy Windels van Happy Garden.
Misschien kwam je hem al eens tegen op één of andere plantenbeurs met een collectie Hemerocallis en pioenen. Als kenner van de grote groep Pioenen laten we hem uitleggen waar het verschil tussen de soorten zit. Je hebt immers kruidachtige pioenen maar ook 'boompioenen'. En dan heb je nog die mysterieuze 'Itoh' pioenen die het beste van beide soorten kregen, en dan niet te vergeten al die botanische (niet gekruiste) soorten die bestaan. Als je denkt door de bomen het bos niet meer te zien, dan toont Guy je enkele van de mooiste om helemaal bij weg te zwijmelen. En denk er aan dat pioenen die goed geplant worden, probleemvrije en arbeidsarme en vooral langlevende planten zijn.


Zaterdag 21oktober: viering 25 jaar VVPV.
In de voormiddag bezoeken we het domein Kreftenbroeck in Sint-Genesius-Rode. Deze 5 ha grote tuin is harmonieus beplant in een heuvelachtige omgeving. Onder andere Jacques Wirtz werkte mee aan de aanleg. Aparte blikvangers zijn de vijvers en de Italiaanse trap.
Na de middag (picknick meedoen a.u.b.) worden we verwacht in het arboretum Wespelaar waar we met een gids rondgeleid worden. 's Avonds mogen we aanschuiven voor een feestmaaltijd die doorgaat in een Alma van de universiteit in Leuven. De vereniging trakteert met een gratis bus; geleid bezoek, aperitief, feestmaaltijd incl. drank kost € 50. De kosten voor het bezoek 's morgens (€ 10) worden opgehaald in de bus.


Donderdag 16 november vragen wij Peter De Coninck van de kwekerij Aquabotanica.
Hij spreekt over de evolutionaire verbanden tussen planten wereldwijd, uiteraard weer aan de hand van levende planten uit de uitgebreide plantencollectie van de kwekerij. Hij gaat in op de familietrekjes die planten vertonen. Een botanische familie-uitstap zeg maar. Deze verteller leert je als geen ander naar planten te kijken. Bovendien kent hij de kwaliteiten van de voorgestelde planten echt goed. Omdat Peter het ook goed kan uitleggen weet je direct waar je aan toe bent. Kom kijken wat het wil zeggen: 'Het blijft in de familie'.


In december is er geen activiteit voorzien.Al onze activiteiten worden gerealiseerd met de steun van de Vlaamse Overheid