Agenda Antwerpen


Locatie: onze samenkomsten vinden afwisselend plaats in Brasschaat en Zoersel.

Alle voordrachten starten om 19.30u. Welkom!

Contact algemeen: Georgette Pombreu, tel. 03 633 13 09, GSM 0494 637142, antwerpen@vvpv.be
Voor de voordrachten en samenkomsten: Marleen Truyers, GSM 0479 74 15 59, tel. 03 309 01 19, marleen.truyers@gmail.com
Betalingen op rekeningnr. BE05 7340 2763 2275 van VVPV Antwerpen.
Op donderdag 17 november om 19.30u is het de beurt aan Bart Verelst over 'De Klimaattuin'.
Bart is landbouwhistoricus, tuinbouwconsulent en groenredacteur. Samen met tuinarchitect en groenjournalist Marcel Verachtert bracht hij in februari vorig jaar het Zakboek voor de klimaattuin: koele oases voor hete zomers uit.
Steeds vaker komen hittegolven voor, en langere periodes van extreme droogte afwisselend met harde wind en fikse regens. Onze tuinen beschermen vaak onvoldoende tegen hitte en zon, het gazon bakt uit en planten verdrogen. Stortbuien zetten de tuin dan weer blank en maken hem soms ontoegankelijk. Eenvoudige ingrepen en bijsturingen zorgen ervoor dat de tuin bestand zal zijn tegen deze extremen, zodat we er volop van kunnen blijven genieten. Met tips om de juiste planten te kiezen en water optimaal te bufferen. Koel je omgeving en lever een bijdrage tot meer biodiversiteit in de tuin.
Locatie: Zaal Dorpszicht 1+2 boven de BIB, Dorp 54, Zoersel.


Op zaterdag 10 december leren we alle geheimen kennen van de Amaryllis (Hippeastrum).
We bezoeken Amarylliskwekerij Romberama, verscholen tussen het Kempische groen in Loenhout (met eigen vervoer). Romberama werd in het verleden verkozen tot 'meest beloftevolle jonge siertelers', winnaar van de Innovatieprijs van Innovatiesteunpunt.
Tijdens het eerste deel van de rondleiding ontdekken we de verschillende uitgestrekte serres, gevuld met prachtige amaryllissen. Met de naderende kerstperiode in zicht is dit het topseizoen voor de kleurrijke bloemen die uit de massa bollen tevoorschijn komen. Met koffie/thee en gebak herademen we even in de ontvangstruimte, middenin de verbindende serre met tropische binnentuin. Daarna worden we meegenomen doorheen de geschiedenis, krijgen we uitleg over de machines, en bekijken we het ganse kweekproces.
Voor deze totaalervaring betalen we 11€ pp (cash de dag zelf). Afspraak ter plaatse, Leiweg 20, Loenhout. De rondleiding start om 13.30u stipt.
Inschrijven verplicht voor 2 december bij Georgette Pombreu.Al onze activiteiten worden gerealiseerd met de steun van de Vlaamse Overheid