logo-achtergrond

Agenda Antwerpen


Locatie: onze samenkomsten vinden afwisselend plaats in Brasschaat en Zoersel.

Alle voordrachten starten om 19.30u. Welkom!

Contact algemeen: Georgette Pombreu, tel. 03 633 13 09, GSM 0494 637142, antwerpen@vvpv.be
Voor de voordrachten en samenkomsten: Marleen Truyers, GSM 0479 74 15 59, tel. 03 309 01 19, marleen.truyers@gmail.com
Betalingen op rekeningnr. BE05 7340 2763 2275 van VVPV Antwerpen.
Op zondag 3 oktober is er weer een Plantendag in het Arboretum van Kalmthout.
Onze regio zal vertegenwoordigd zijn met een stand.


Donderdag 21 oktober om 19.30u geeft groenjournalist Marc Verachtert ons tips hoe om te gaan met de klimaatverandering in onze tuin.
Steeds vaker komen hittegolven voor, en langere periodes van extreme droogte afgewisseld met harde wind en fikse regens. Onze tuinen zijn zelden al aangepast: ze beschermen onvoldoende tegen hitte en zon, het gazon bakt uit en planten verdrogen. Stortbuien zetten de tuin dan weer blank en maken hem soms ontoegankelijk. Eenvoudige ingrepen en bijsturingen zorgen ervoor dat de tuin bestand zal zijn tegen deze extremen, zodat we er volop van kunnen blijven genieten en een bijdrage leveren tot meer biodiversiteit in de tuin.
Locatie: Brasschaat.


Donderdag 18 november om 19.30u houdt Odie Zijlmans, lid van onze regio, haar lezing 'Kris-kras op reis door China'.
Aan de hand van foto's en filmpjes neemt Odie ons mee doorheen dit immense land, waar ze meerdere reizen maakte, door gebieden met landklimaat, gematigde gebieden en subtropische. Van Binnen-Mongolië naar o.a. Fujian, Yunnan en Sichuan, van uitgestrekte vlaktes tot grote hoogtes, elk met hun eigen specifieke vegetatie. Plantenjagers hebben veel van onze tuinplanten hier vandaan gehaald en nog steeds zijn er gebieden waar men nieuwe planten ontdekt. Naast de prachtige flora zal er ook stilgestaan worden bij het dagelijks leven en de cultuur in China. Niet te missen!
Locatie: Zoersel.


Op zaterdag 11 december leren we alle geheimen kennen van de Amaryllis.
We bezoeken Amarylliskwekerij Romberama in Loenhout (eigen vervoer). Tijdens de rondleiding ontdekken we eerst de verschillende serres, gevuld met prachtige amaryllissen. Een extra touch vinden we in de verbindende serre met de sfeervolle tropische binnentuin. Daarna worden we meegenomen doorheen de geschiedenis, krijgen we uitleg over de machines, en bekijken we het ganse kweekproces.
Voor deze totaalervaring betalen we 10€ pp (cash de dag zelf). De rondleiding start om 13.30u.
Inschrijven voor 2 december bij Georgette Pombreu.Al onze activiteiten worden gerealiseerd met de steun van de Vlaamse Overheid